Historik

Zhifen Pan - Helen Tao

Jag heter Zhifen Pan och startade akupunkturmottagning i Uppsala 1991 på Nedre Slottsgatan. Företaget växte och 2002 flyttade jag mottagningen till Väderkvarnsgatan. Jag jobbar med allmän akupunktur och örtmedicin. Detta har varit och är min heltidssysselsättning. 

Västerlänsk medicin har jag studerat vid Shanghai Jiao Tong Universitetet och kinesisk medicin vid Shanghai TCM Universitet.

Förutom att ge akupunktur så undervisar jag även 5p kurs i akupunktur för barnmorskor vid Uppsala Universitet. Över 1000 barnmorskor från hela landet har deltagit. De är från mödravårdscentraler och sjukhus som Danderyd, Söder sjukhuset, Värnarmo lasarett, Lasarettet i Motala, Höglandssjukhuset i Eksjö, Falu Lasarett och Sunderby sjukhus i Luleå

Jag är även lärare i en 3-årig deltidsutbildning i akupunktur vid bl.a. Yi Dao Akademin Villa Harmoni.

För allmänheten håller jag kursen Mat som Medicin, där jag berättar om hur Traditionell Kinesisk Medicin, TCM, ser på kroppen och hur vi kan balansera våra energier genom att äta rätt mat.

Nu driver jag två mottagningar. En på Östra Ågatan 39 i Uppsala och den andra tillsammans med akupunktör Helen Tao på Styrmansgatan 4 i Stockholm. Helen har studerat akupunktur i Shanghai och har gjort sin praktik hos mig.